Veriu Central

The hotel is housed in Wentworth House, which was built more than a century ago and is where, in the 1920s, local identities would meet to discuss the business of the day in the drawing room. 

 

Mostaghim’s recent full refurbishment of this heritage-listed hotel restored and modernised the heritage character of the existing building through a re-imagination of it’s history.

 

As an homage to the 1920s, the lobby has been renamed the Drawing Room. The use  of a rich timber palette, velvet and brass finishes aong with warm lighting, creates a nice venue to linger for a drink, to work, or have a meeting.

 

Before it’s recent iteration as hotel, the building housed inexpensive backpacker lodgings and as a result the framework for the rooms and bathrooms are small. In response to the brief to work with the space that was available, our redesign of the 112 rooms were configured five ways.

 

In the rooms, warm and dark shades of blue and timber are complemented by soft greys and yellow soft furnishings. 

 

The project was to be delivered in two stages. The first stage was to create a prototype of standard rooms while the second stage involved the reconfiguration of the lobby and the restoration of the Wentworth Avenue ground floor facade. 

 

As part of our process during the prototype stage; attention was still given to the restoration of the the street level windows to match the existing heritage facade and the division of its mullions. 

 

The final result is a contemporary hotel that embraces the past through a modern interpretation of old world elegance.